Sinds het begin van de Covid-19-gezondheidscrisis staan zorgprofessionals dagelijks onder aanzienlijke druk. Het is bijzonder zwaar voor artsen, verpleegsters, verpleegstersassistenten, anesthesisten en chirurgen. Ze hebben te maken met stressvolle en uitputtende werkomstandigheden: onderbezette teams in de gezondheidszorg, gebrek aan apparatuur, overmatige sterfte van patiënten.

Het is steeds moeilijker om tot rust te komen. Met als resultaat: burn-out, slecht humeur en mogelijke psychologische schade voor medische teams.

Virtual reality kan helpen om te ontspannen, en stress en vermoeidheid te verminderen. Met gebruik van de headset wordt je ondergedompeld in een virtuele wereld: een bos, strand, of zelfs een planetenstelsel, het is allemaal mogelijk. Zo kun je je werk even loslaten. #virtualreality #zorginnovatie#ontspanning